15 Mart 2012 Perşembe

Sosyal Medya Kampanyaları

Sosyal ağların 21. yy insanın üstündeki etkisinin Tv yi geçmesi ile birlikte, büyüklü küçüklü işletmelerin hedef kitleleri etkileyebilmek adına reklam konusunda bu ağları tercih etme eğilimleri giderek artmaktadır. Ve bu reklamların araştırıp yayınlanması için medya şirketlerine ciddi paralar ödenmektedir.



Yukarıda görmüş olduğunuz resim ismi gizlenmiş bir kargo firmasının internet reklamına ait. Aynı zamanda da sosyal ağlardaki kampanyalarını yürütmesi için anlaştığı medya şirketinin de başarısızlığının bir göstergesi.

Şimdi güzel kardeşim sen kargo taşıyorsun, senin işinin asıl amaçlarından birisi müşterilerinin gönderilerini gizlilik içinde alıcılara ulaştırmak. Ama bak senin anlaştığın medya şirketi seni nasıl lanse ediyor.

Bu reklamın bende uyandırdığı izlenim şu şekilde gelişti:

Zeynep kardeşimizin teslim ettiği kargoyu askerdeki Onur arkadaşımıza ileten Kurye abi biraz meraklıymış, kargoyu teslim ettikten sonra "dur lan bakalım ne çıkacak içinden" diye Onur paketi açana kadar beklemiş. (Gerçi Onur'da da mallık var! Sen tanımadığın etmediğin adamın yanında ne açıyorsun paketi salak herif. Ya Zeynep sana o aptal çoraplar yerine seksi iç çamaşırlarını gönderseydi bütün Türkiye ilişkinizi bambaşka algılayacaktı.)
Neyse biz konumuza dönelim; Onur'un paketi açmasını heyecanla bekleyen kurye abi içinden çıkan garip çorapları ve mektubu görünce muhtemelen hayal kırıklığına uğramıştır. Ardından "dur lan paketi yanımda açan bu mal allah bilir mektubu da okur, az daha bekleyeyimde bari bu kadar beklediğime deysin" deyip amacına ulaşma gayretine girer. Onur, kurye abi'nin beklediği gibi salak çıkar. Tam mektubu kurye abinin de duyacağı bir ses tonu ile okuyacakken komutanı tarafından bölüğe çağrılır. Amacına tam anlamı ile ulaşamamanın hüznünü en azından o aptal çorapları görmenin tesellisi ile bastıran kurye abimiz dağıtması gereken diğer kargoları siktir edip koşa koşa şubeye gider ve arkadaşlarına bu olayı anlatır. Hep beraber altlarına sıçana kadar gülerler.

Evet, tam anlamı ile ben de böyle bir izlenim yarattı bu sosyal medya reklamı.

Diyeceğim o ki; Canlarım benim herkes masum düşünecek diye bir şey yok, bazı insanların düşünceleri benim gibi kirli olabilir. Onun için siz tedbiri elden bırakmayıp açık vermeden reklam yapınız.

0 comments :

Yorum Gönder