10 Haziran 2011 Cuma

Ait Olduğun Millet, Doya Doya Küfür Edebildiğin Dilin Milletidir.

Türk milleti olarak övünülecek bir çok noktamız olduğunu düşünmekteyim. Bir kaç önemli örnek vermek gerekirse; Mesela atı evcilleştirerek insanoğlunun hizmetine sunan bizim atalarımızdır. Sonra efendime söyleyeyim Yoğurdu biz bulduk mesela. Hepsinden daha önemlisi özellikle Milliyetçi bakış açısına sahip Müdürlerin makam odalarında üçgen şeklinde dizilmiş bayrak takımı mevcut olan 17 tane anlı şanlı Türk devleti var.

Ama ben şimdilik övünülecek yönlerimizi bir köşeye bırakıp, kendimce ezikçe gördüğüm yönlerimizi dile getireceğim.

Bizim milletçe hakkında Türk'lüğe yakın ufacık bir ipucu dahi bulduğumuz insanları "Türk" olarak nitelendirme gibi bir hastalığımız var. Hatta kişi kendisi "Ne Türk'ü kardeşim saçmalamayın" dese bile, "Olur mu lan! Türksün işte" gibi bir çıkış sergileme potansiyeline sahibiz.

Bunun en güzel örneğini Mehmet Scholl'de yaşadık zamanında. Adamın babası Türk, annesi Alman ama eminim ki ne Türkiye hakkında en ufak bilgiye sahip, ne de ismi olan Mehmet den başka bir gram Türkçe kelime biliyor. Hatta adam babası annesinden boşanıpta annesi bir Alman ile evlenince gerçek soyadı olan "Yüksel" i değiştirip "Scholl" yapacak kadar Türk değil. Ama hiç olur mu öyle şey, biz bu adamı yıllarca Türk kabul ettik. Hatta adamın zikinde olmamamıza rağmen bu herifin başarıları ile gurur duyduk. Eziklik değilde nedir bu biraderim.

Sonra bizim milli takımımıza da half and half Türk'ler dahil olmaya başladı. Benim net hatırladığım Mustafa İzzet vardı. Adam yarı Kıbrıs'lı yarı İngiliz yine Türkçe bilmiyor. İngiliz milli takımına kabul edilmedi, "bari futbol kariyerim milli olmadan bitmesin" diye Türk milli takımında oynadı, biz de sevindindik.

Keza Kazım yine aynı model.

Bakın şimdi bu Türk Milli takımında oynayan İngiliz kökenli kardeşler tepki vermesi gereken bir durumla karşılaştıklarında "Hassiktir lan ordan" mı derler? yoksa "Fuck you" mu? tabi ki B şıkkını seçeceklerdir.

Peki o Alman Milli takımını seçtiği için yerden yere vurulan Mesut ne der? Tabi ki "Hassiktir" i çeker devamında da uzatır da uzatır. Demek ki neymiş Mesut %100 Türk müş.

Mesut aslanım burdan sana da bir çift lafım var. Tamam Alman milli takımını seçmiş olabilirsin ama "Kendimi Alman Hissediyorum" gibi demeçler verip götün başın oynamasın, yemezler. Adın Mesut lan bir kere nasıl Alman olabilirsin?

P.S.

Aklıma gelmişken söyleyeyim "Mesut Alman Milli takımını seçmese Real'e gidemezdi" diyenlere geç de olsa cevap. Türk milli takımını sırtına geçirip her fırsatta Türk olduğunu dile getiren Nuri ve Hamit'de Aslanlar gibi Real formasını giyecekler.
Muckss

0 comments :

Yorum Gönder