3 Eylül 2011 Cumartesi

Hayalleri Magnum Dondurmanın Süslediği Yıllar



90 ların heyecan, tutku, samimiyet ve gerçekçiliğinin yaşandığı yıllardır Magnum dondurma almanın hayalleri süslediği yıllar. Tam olarak Magnum marka dondurmanın Algida firması tarafından ne zaman piyasaya sürüldüğünü bilmesemde 90 lı yılların ortalarında Magnum dondurması kesinlikle bir zenginlik, sınıf göstergesiydi.






O yıllarda sadece 10 lu yaşların ilk yarısında olanlar için değil, bütün toplum için bir lükstü Magnum marka dondurma. Mesela Max herkesin dondurmasıydı, normaldı. Buz parmak falan alınırdı zaman zaman. Hatta milki gibi ismi olan dondurma da tercih edilirdi fakat "Magnum" asla! o sadece çok sınırlı sayıda insan tarafından tüketilebilen bir üründü. Algida'nın dondurma kataloğunun en üstünde yer alarak adeta olimpiyatlarda altın madalya kazanmış edası ile insanlara aşağılayıcı gözler ile bakardı. Nirvanaydi.






O yıllardaki bu ürünün nisbi fiyatı hakkında sayısal bir veriye ulaşamamış olsam da pahalıydı işte arkadaş. Allah aşkına kaç kişi 90 lı yılların ortalarında Magnuma şu andaki rahatlıkla ulaşabiliyordu?






Gelmek istediğim nokta şu ki; O yıllarda Magnum yiyerek edindiğim, tarifi kelimeler ile mümkün olmayan marjinal faydaya sanırım şu anda Ferrari falan alsam ulaşamam.






Demek ki neymiş? Mutluluğun küçüğü büyüğü olmazmış!

0 comments :

Yorum Gönder