12 Eylül 2011 Pazartesi

Kaybolan Değerlerimiz:İnce uçlu Nokia şarj aleti


Türkiye olarak kendimize ait olmamasına rağmen öz kültürümüz gibi benimsemiş olup, sıkı sıkıya sarıldığımız yabancı menşeili varlıklar vardır.


90 ların başında dünya ve ülkemizde artan cep telefonu aletinin kullanımı ile biz Nokia marka olanını sevdik. Bu Nokia telefonlar o kadar çok sevildi ki her evde en azından bir tane olmazsa olmaz oldu. Dolayısıyla bu cihazı şarj etmek için kullanılan zamazingo da yurt genelinde her evin prizlerindeki yerini aldı.

Gelişen teknolojiler ile bu şarj zamazingoları biraz daha inceldi ve halk arasında "ince uçlu nokia şarj aleti" olarak anılmaya başlandı. O kadar yaygındıki bir yere seyahat ettiğinizde yanınıza şarj aletini almazdınız, çünkü gittiğiniz yerde mutlaka en az bir adet "ince uçlu nokia şarj aleti" olacağını bilirdiniz.

Zaman geçti, teknoloji daha da gelişti iphoneuydu blackberrysiydi android li smartphone larıydı derken bir zamanlar ekranından jelatini aylarca çıkartmadığımız güzelim nokialar gözden düştü. Ardından her evin prizlerinde adeta "Buraların kralı benim" diyerek salınan "ince uçlu nokia şarj aletleri önce çekmecelere ardından da zamanın sonsuz karanlığına gönderildi.

İşte artık her evi bırakın, artık neredeyse hiç bir evde kalmayan "ince uçlu nokia şarj aleti" yozlaşan değerlerimize en güzel örneklerden birisidir.

Değerlerinize sahip çıkın ey halkım.

3 comments :

Adsız dedi ki...

Bugün bu yazı gelmeseydi soracaktım sana neyın peşindesin ne zaman yazıcan diye... neyse iyi olmuşşş ellerine sağlık kardeşim =)

Adsız dedi ki...

Adsız değilim bennn Mesutummmm.. Saksı değilim bennnnn

poseidon dedi ki...

Mesut iyi ki söyledin kim olduğunu panpa, yoksa milyonlarca takipçim arasından nasıl anlardım sen olduğunu :)

Yorum Gönder